Support | Spørsmål og svar
Stikkord: RDP  windows 
Sist endret 2019-10-29

Hvordan kobler man opp RDP løsning?


Lastes ned RDP fil

Første gang du logger på eller du skal logge på fra en ny maskin må du laste ned en RDP fil fra følgende side: https://rdp.asp.no

For å logget på benytter du epost.adresse eller asp\brukernavn om du er vant med dette fra tidligere. 
På denne siden finner du alle dine tilgjengelige tilkoblinger. Trykk på serveren du skal bruke, du vil da få opp valget om du vil lagre eller åpne. •    Velg åpne: Om du er på en lånemaskin/fellesmaskin og du bare skal åpne RDP en gang.
•    Velg lagre: Om dette er en maskin hvor du ønsker å lagre tilkoblingen så det er lettere å finne den senere. Når du trykker på «Lagre» skal du få en ny sikker RDP fil. Du finner den ved å trykke på «Åpne mappe». Deretter kan du dra filen til ditt skrivebord, eller der du måtte ønske å lagre den. Hvis du har valgt «Åpne» bla ned til «Logge på»


Om du ønsker å endre filnavn eller andre egenskaper. Kan du gjøre dette ved å høyre klikk på filen og velg «Rediger». Her en liste over de mest interessant.
 
                                               

Etter at du har gjort endringer klikk på «Generelt» fanen og velg «Lagre». Da blir dine innstillinger lagret til senere.

Logge på

Nå kan du trykke på «Koble til». Hvis du får varsel om å stole på serveren, kan du huke av for «Ikke spør meg igjen» og trykke på «Koble til» igjen. Det er en del alternativer du kan endre hvis du trenger det ved å bruke knappen «Vis detaljer»Hvis du får spørsmål om ditt passord, vær oppmerksom på hvilket brukernavn som står på skjermen. Hvis den ikke stemmer med brukernavnet ditt, kan du velge «Flere valg» og deretter «Bruk en annet konto». Trykk på OK når du er klar.Hvis du får meldingen «Brukernavn eller passord er ugyldig» så er det mulig du trenger ett nytt passord. Det kan du gjøre selv via «Passord Portalen» https://passord.asp.no

Bruk av skykontor

Inne på serveren skal du finne alle standard applikasjoner som følger med brukeren din. Her kommer en liste over de viktigste applikasjoner inne på skykontoret.